Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015

Ο χορός των τεράτων

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες
Προσοχή, κινούμενη άμμος. Βινιέτα από τη σειρά κόμικς "Ιστορίες από την Κρύπτη". Προσοχή, κινούμενη άμμος. Βινιέτα από τη σειρά κόμικς "Ιστορίες από την Κρύπτη". EC Comics

Και ξαφνικά, διαπιστώσαμε πως η πολιτική ζωή στην Ελλάδα είναι γεμάτη από τέρατα. Τέρατα ανεξέλεγκτα που δεν μένουν πλέον στην «αθώα» και «γραφική» διακωμώδηση της πολιτικής καθημερινότητας. Αποδείχτηκε πως οι «ψεκασμένοι», εκτός από το να βγάζουν λαϊκίστικες αντιμνημονιακές κορώνες, καθώς και να γεμίζουν τις σελίδες των παραπολιτικών εφημερίδων και να προσφέρουν υλικό για χιουμοριστικά βιντεάκια, μπορούν και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Μπορούν μάλιστα να το κάνουν κόντρα στα παραδοσιακά κυβερνητικά κόμματα, κόντρα σε μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, άλλωστε αυτή η κόντρα εξυπηρετεί το επαναστατικό τους παραμύθι, το κάνουν όμως ακόμη και κόντρα στη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως αυτή είχε εκφραστεί υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά της διάλυσης της Βουλής και των πρόωρών εκλογών.


Έχουν τόση δύναμη αυτά τα τέρατα; Φαίνεται πως έχουν, άλλωστε στην Ελλάδα δεν είναι λίγες οι φορές που στη πολιτική ζωή κυριάρχησαν ο λαϊκισμός, οι συκοφαντίες, οι ακραίες θέσεις και οι ακραίες πρακτικές. Ποτέ όμως δεν είχαν την ένταση αυτών των ημερών, ακόμη και το περίφημο ’89 τα πράγματα δεν είχαν πάρει αυτή την τροπή, ούτε και το ’93 όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανέτρεπε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτό τον χορό των τεράτων τόσο διαφορετικό;
Πριν όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τα τέρατα είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές. Δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους, δυστυχώς, αλλά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών. Πολίτες που στο όνομα του αντιμνημονιακού αγώνα του καλού και της αποποίησης των όποιων ατομικών ευθυνών, επέλεξαν να στείλουν τα τέρατα στη Βουλή για να κάνουν αντάρτικο στο Δ΄΄ Ράιχ και να υπερασπιστούν την εθνική μας κυριαρχία.
Έχουμε συνηθίσει να λέμε πως τα αντιμνημονιακά απολίτικα μορφώματα είναι τερατογενέσεις των πλατειών των Αγανακτισμένων. Σωστά, μόνο που ξεχνάμε κάτι. Τα απολίτικα τέρατα που τα αποτελούν, τουλάχιστον αρκετά από αυτά που είχαν και πρωταγωνιστικό ρόλο αυτές τις τελευταίες ημέρες της Θείας Κωμωδίας της Μεταπολίτευσης, δεν προέκυψαν διά της παρθενογένεσης των Αγανακτισμένων, υπήρχαν στην πολιτική μας ζωή, μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, είχαν καταλάβει και υπουργικούς θώκους σε παλαιότερες κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων.
Ναι, τα πολιτικά τέρατα γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν στα κομματικά εργαστήρια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν ακριβώς αυτό που έκαναν τα τελευταία χρόνια, την βρώμικη δουλειά. Λαϊκισμός, συκοφαντίες, σπιλώσεις, εκβιασμοί, τραμπουκισμοί και κάθε λογής μικροκομματικοί –ισμοί. Όμως τότε, ήταν στην υπηρεσία των μεγάλων αστικών παρατάξεων, οι οποίες, όταν ζόριζαν τα πράγματα από τη δράστη των τεράτων, δεν δίσταζαν να τα αποκηρύξουν ή απλά να τα επαναφέρουν στην τάξη.
Όλα αυτά όμως πριν το μνημόνιο και τον αντιμνημονιακό αγώνα Γιατί τότε τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Οι λανθασμένοι και τότε χειρισμοί των δύο πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων έδωσαν την ευκαιρία στα τέρατα να συναντηθούν με δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που θεωρούν πως το μνημόνιο είναι η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της παγκόσμιας συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
Και έτσι…φτάσαμε ως εδώ….τα πολιτικά τέρατα, οι Φρανκεστάιν της Μεταπολίτευσης, είναι οι ρυθμιστές των εξελίξεων και μας καλούν σε ένα χορό τεράτων δείχνοντας ως κακούς τις αγορές, τους Ευρωπαίους, τη Μέρκελ και φυσικά όσους ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπόσχονται ότι μπορεί και δεν μπορεί να υποσχεθεί ένας ανθρώπινος πολιτευόμενος νους και πάνω από όλα ειδικά δικαστήρια και Δίκες της Μόσχας…θα τους αφήσουμε να μας χορέψουν στο ρυθμό τους; Δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα κόμματα πήραν, έστω την τελευταία στιγμή, ένα μάθημα για την λειτουργία των κομματικών εργαστηρίων τους, θέλω να ελπίζω όμως πως υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες που δεν θέλουν να χορέψουν με τέρατα και επικίνδυνους ηλίθιους και θα το δείξουν στην πράξη στις επερχόμενες εκλογές….είθε.

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Διεθνολόγος με ειδικότητα στα θέματα ασφάλειας και καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Βιβλία του: Πριν το Μνημόνιο δεν έβλεπες (2013), Σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω. Ισλαμικό κράτος, ευρωπαϊκή ασφάλεια και Ελλάδα (2016).

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά