Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Ρατσιστής προς όλους ο Καμμένος – εβραιοκεντρική η αντίδραση

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον 
Ο Πάνος Καμμένος. Ο Πάνος Καμμένος.

Το σημαντικότερο πάντως είναι πως αυτή η πολλαπλά ρατσιστική δήλωση Καμμένου δεν προκάλεσε ούτε ένα απλό δελτίου τύπου κανενός άλλου κόμματος: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και λοιπά κόμματα δεν έδειξαν να έχουν κανένα πρόβλημα… 

 

Στις 15 Δεκεμβρίου 2014, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Αντέννα, είπε μεταξύ άλλων:

 

«Θα σας πως ότι για τη λαθρομετανάστευση δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Εάν δεν υπάρχει αναστολή ή κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙ δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Εδώ βλέπουμε ότι για την Ορθοδοξία, που ο κ. Σαμαράς επικαλείται στο άρθρο του, τις περισσότερες αποφάσεις που ήταν κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος τις πήρε αυτή η κυβέρνηση. Καύση νεκρών, σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων, αυτά είναι θέσεις που πήρε η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Σαμαρά, που έρχεται και επικαλείται και βεβαίως η φορολόγηση μόνο στην Ορθόδοξη θρησκεία, εδώ οι βουδιστές, οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι δεν φορολογούνται, η Ορθόδοξη εκκλησία φορολογείται και μάλιστα κινδυνεύει η μοναστηριακή περιουσία.»

 

Το απόσπασμα αυτό είναι ρατσιστικό προς τους μετανάστες, τους άθεους και λοιπούς οπαδούς της καύσης των νεκρών, τα ομοερωτικά άτομα που ζητούν σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, τους βουδιστές, τους εβραίους και τους μουσουλμάνους που ψευδώς εμφανίζονται να έχουν άλλο φορολογικό καθεστώς από τους ορθόδοξους.

Λίγες ώρες αργότερα ιστότοποι και ηλεκτρονικά ΜΜΕ γέμισαν με άρθρα που ανάφεραν, συνήθως επικριτικά, ότι ο Καμμένος είχε δηλώσει ότι «οι Έλληνες Εβραίοι δεν φορολογούνται» ενώ ακόμα και σοβαροί δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί αναπαρήγαγαν αυτή τη διαστρέβλωση των δηλώσεων Καμμένου. Όλοι/ες τους επικαλούνταν τη δήλωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ):

 

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση του αρχηγού των ‘Ανεξαρτήτων Ελλήνων,’ στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ότι οι Εβραίοι δεν φορολογούνται. Αποτελεί όνειδος για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος να μη γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εβραίοι είναι ισότιμοι Έλληνες πολίτες, απολαμβάνουν των δικαιωμάτων και υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων που προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Τα δε αντιπροσωπευτικά τους όργανα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, διέπονται από τις ίδιες ακριβώς φορολογικές υποχρεώσεις που προβλέπονται και για την Εκκλησία της Ελλάδος, και μάλιστα χωρίς ουδεμία επιδότηση από το Ελληνικό κράτος. Ο κ. Καμμένος οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη για το επικίνδυνο ολίσθημά του, που αποτελεί σοβαρή αντισημιτική ενέργεια και βάλλει όχι μόνον κατά των Εβραίων Ελλήνων πολιτών, αλλά και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας.»  

 

Είναι ασφαλώς απαράδεκτο το ΚΙΣ να καταγγέλλει τον ψευδή και προφανώς ρατσιστικό ισχυρισμό πως οι εβραίοι δεν φορολογούνται αλλά να αποσιωπά τουλάχιστο τον επίσης ψευδή και ρατσιστικό ισχυρισμό πως και οι βουδιστές και οι μουσουλμάνοι δεν φορολογούνται. Το ΚΙΣ όμως έχει δείξει διαχρονικά πως δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για όσα, κατά τη γνώμη του, θίγουν τους εβραίους, ενώ αδιαφορεί για οποιαδήποτε άλλη παραβίαση δικαιωμάτων. Πολύ απέχει από τα αντίστοιχα «ΚΙΣ» άλλων χωρών που παίρνουν θέση και για προβλήματα που δεν αφορούν μόνο ή καθόλου τους εβραίους.

Το τραγικότερο για την Ελλάδα όμως είναι πως γενικά δημοσιογράφοι, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί κτλ., ακόμα και εκέινοι/ες με γνωστές ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αναζήτησαν την πλήρη δήλωση ώστε να καταδικάσουν σωστά τον Καμμένο. Στην πράξη λειτούργησαν ως αναμεταδότες του ΚΙΣ και της αήθους διαστρέβλωσης από αυτό των όσων είπε ο Καμμένος ώστε να εμφανιστεί η δήλωσή του ως (μόνο) αντισημιτική. Ακόμα και όταν γίνονταν υποδείξεις για το λάθος τους δημοσιογράφοι, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί επέμεναν και μερικές φορές χλεύαζαν και τις υποδείξεις.

Ένας υστερικός αντισημίτης θα θεωρήσει την εβραιοκεντρική αντίδραση στις δηλώσεις Καμμένου ως μιαν ακόμα απόδειξη της «πανίσχυρης επιρροής του διεθνούς εβραϊσμού» και αυτή τη φορά θα βασίζεται σε πραγματικό γεγονός.

Το σημαντικότερο πάντως είναι πως αυτή η πολλαπλά ρατσιστική δήλωση Καμμένου δεν προκάλεσε ούτε ένα απλό δελτίου τύπου κανενός άλλου κόμματος: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και λοιπά κόμματα δεν έδειξαν να έχουν κανένα πρόβλημα… Μετά κάποιοι/ες αναρωτιούνται γιατί έχουμε τρία ακροδεξιά κόμματα από τα οποία ένα είναι το πιο ναζιστικό της Ευρώπης…      

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά