Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ο «Οίκος Ναύτου» δεν απαντά ούτε πληρώνει, κύριε Βαρβιτσιώτη!

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον 

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου - και πολιτικό προϊστάμενο του Οίκου του Ναύτου. Υπάρχει και εξυπηρετεί ασφαλισμένους, ή έχει σιωπηρά καταρρεύσει; [ΤΒJ]

 

Κύριο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε υποβάλει στον Οίκο Ναύτου δικαιολογητικά μερικών εκατοντάδων ευρώ για πληρωμή φαρμάκων και περίθαλψης της –εδώ και μερικές ημέρες εκδημήσασας- πεθεράς μου τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί!

Σήμερα αποφάσισα να αναζητήσω τηλεφωνικά την τύχη τους στα τηλέφωνα που υπάρχουν στη σελίδα http://www.oikosnautou.gr/default.aspx?id=977&nt=18&lang=1. Κανένα δεν απάντησε, ούτε καν του Προέδρου, ούτε καν της Γενικής Επιθεώρησης. Όσο για την αυτοματοποιημένη αναζήτηση με βάση τον κωδικό των αιτήσεων, αυτή δεν αναγνώρισε τις δύο αιτήσεις.

 

Κύριε Υπουργέ,

Υπάρχει ο «Οίκος Ναύτου» ή είναι ελληνικό ανέκδοτο; Αν υπάρχει δεν έχει υποχρέωση να απαντά στα τηλέφωνα (όπως απάντησε το ΝΑΤ όπου αναζητήσαμε πληροφορίες για τη δήλωση θανάτου και εξόδων κηδείας); Τέλος, αν δεν είναι ανέκδοτο, έχει υποχρέωση να πληρώνει τις παροχές μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και αν ναι ποιο είναι αυτό; Και αν δεν το κάνει υπάρχουν ευθύνες και πώς θα αποδοθούν;  

Ελπίζουμε πως θα απαντήσετε και πως θα πάρουμε το ποσό πριν εκδημήσουμε και εμείς…

 

Με τιμή

 

Παναγιώτης Δημητράς

 

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
Ροδάκινο κομπόστα Επί της αρχής

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά