Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Προδομένος στον επαρχιωτισμό του

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες web only
O Aλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η φωτογραφία από την ΕΡΤ. O Aλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η φωτογραφία από την ΕΡΤ. YouTube

Στις χθεσινές συναντήσεις του με τον πρόεδρο Ομπάμα, o Τσίπρας προδόθηκε από το ύφος, την κινησιολογία, τη σωματική γλώσσα, την προχειρότητά του σε ολα τα πλάνα και τις φωτογραφίες του.

Σωματική ή αγγλική ή υφολογική, παντα μία γλώσσα του ασυνειδήτου ή της ασταθούς συνειδητότητας τον προδίδει . Κατά τη γνώμη μου γιατί δεν είναι αληθινός, αλλά και, επίσης, γιατί δεν εχει καν έστω ενα πρότυπο στάσης ή συμπεριφοράς να μιμηθεί, σεμνώς και αξιοπρεπώς.

Θεωρεί πως με το μοτίβο του εξωστρεφούς μόρτη, του αντιαυθεντικού μάγκα ( όπως θα έλεγε κι ο Παπαγιώργης), του καταχρηστικού ενικού και της δήθεν υπερχειλίζουσας κοινωνικής άνεσης, μπορεί να σταθεί παντού.

Χθες κατέπεσε απέναντι στον ίδιο το συμπεριφορικό και επαρχιώτικο ναρκισσισμό του. Έναν ναρκισσισμό που δεν έχει αιτιολογική βάση, ούτε την παραμικρή.

Σταύρος Κωνσταντινίδης

Πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στον συγκοινωνιακό και τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, διευθυντής της μελετητικής εταιρείας. «Σταύρος Κωνσταντινίδης & Συνεργάτες - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ». Έχει γράψει τα βιβλία Ανοιχτές πόλεις, (2010) και Έξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη (2014).

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά