Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Βρέξει - χιονίσει ο λόχος θα γ@@@σει!

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες web only
Το πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016. Πρωτοσέλιδα, αναγγέλλεται η συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος προπαγανδίζει υπέρ της απλής αναλογικής. Το πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016. Πρωτοσέλιδα, αναγγέλλεται η συνέντευξη του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος προπαγανδίζει υπέρ της απλής αναλογικής. Η Αυγή

Μια διδακτική ιστορία για την Αριστερά και τον Βασίλη Λεβέντη, βασικό σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ στην αποτυχημένη μεθόδευσή του να ψηφίσει απλή αναλογική, που θα ίσχυε από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Πάνε χρόνια όταν, φεύγοντας βράδυ από το γραφείο, πέφτω πάνω στην «δυναμικότερη» προεκλογική συγκέντρωση, που είχα μέχρι τότε δει. Όλη η Χαλκοκονδύλη είχε κατακλυστεί από ένα ενθουσιώδες πλήθος δεκαεξάρηδων, που επευφημούσαν τον ΗΓΕΤΗ. Ο οποίος σε ένα μπαλκόνι παραληρούσε, άφριζε και ούρλιαζε. Ήταν ο Λεβέντης!

Σκέφτηκα μέσα μου, ντροπή να περνάς από συγκέντρωση του Λεβέντη! Αν σε δει κάποιος γνωστός, θα γίνεις ρεζίλι. Και ενώ ετοιμαζόμουν να «στρίψω», αντιλαμβάνομαι ότι η συγκέντρωση περιβάλλεται από γνωστές φυσιογνωμίες. Ήταν στελέχη του Συνασπισμού, που είχε τότε τα γραφεία του στην Θεμιστοκλέους. Είχαν κατέβει στη συγκέντρωση για διασκέδαση και κράταγαν τα στομάχια τους από τα γέλια. Είπα λοιπόν, μισή ντροπή δική μου, μισή δική τους και έμεινα δίπλα τους.

Το σύνθημα που δονούσε το κέντρο της Αθήνας, ήταν: «Βρέξει - χιονίσει, ο λόχος θα γ@@@σει». Κι όταν ο Λεβέντης από πάνω ενθουσιαζόταν, ερχόταν «καπάκι» το δεύτερο: «Λεβέντη μ@@@@κα, ήρθαμε για πλάκα»! Και συνέχισαν όλα τα γηπεδικά συνθήματα. (Όλες οι σκληρές ποδοσφαιρικές «θύρες» ήταν εκεί και είχαν γίνει ένα).

Κάποια στιγμή, εμφανίζεται μέσα στο πλήθος ο ανταγωνιστής του στο κόμμα Γιώργος Παπανδρέου, πρώην αντιπρόεδρος, αλλά ήδη διαγραμμένος από τον Λεβέντη. Η πιτσιρικαρία τον σηκώνει στα χέρια και με το σύνθημα «εδώ και τώρα αλλάζουμε αρχηγό», εφορμά στην είσοδο του κτιρίου από όπου μιλούσε ο Λεβέντης, προκειμένου να αλλάξουν ομιλητή. Τους σταματάει όμως η αστυνομία. Κι ενώ από πάνω ο απειλούμενος με καθαίρεση από το λαό αρχηγός αφρίζει, αυτοί περιφέρουν το νέο αρχηγό μέσα στο πλήθος, φωνάζοντας ένα άλλο σύνθημα: «Είν’ αληθινά, είν’ αληθινά»! Τι είχε συμβεί; Νομίζοντας ότι φοράει περούκα ο Παπανδρέου, καθώς τον περιέφεραν, του τράβηξαν τα μαλλιά. Κι αυτά έμειναν στη θέση τους! Οπότε πανηγύριζαν ότι ο νέος αρχηγός τους έχει αληθινά μαλλιά…

Ώσπου βρέθηκε κάποια ντουντούκα. Και από εκείνη τη στιγμή, η συγκέντρωση αλλάζει. Είχε ταυτόχρονα δύο ομιλίες.! Του Λεβέντη από μπαλκόνι και του Παπανδρέου από τους ώμους του λαού! Η συνέχεια δεν περιγράφεται….

Ή μάλλον περιγράφεται. Ο ίδιος άνθρωπος μας εισηγείται σήμερα απλή αναλογική, για να εξαρτάται από αυτόν η κυβέρνηση! Ο πρωθυπουργός του δηλώνει ότι κρατάει τετράδιο με τα ρητά του και οι σημερινοί δεκαεξάρηδες προσφέρονται από την αριστερά ως αντάλλαγμα στη ΧΑ, για να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο! Και το κυριότερο; Κανείς ακόμη δεν πέθανε από αηδία.......

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά