Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Γιατί θα είμαι απόψε στο Σύνταγμα

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες web only
Γελοιογραφία του Χρήστου Παπανίκου για τη διαδήλωση στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα #Παραιτηθείτε. Γελοιογραφία του Χρήστου Παπανίκου για τη διαδήλωση στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα #Παραιτηθείτε. Χρήστος Παπανίκος

Απόψε, στις 6.30, διοργανώνεται στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της πρωτοβουλίας πολιτών #Παραιτηθείτε που ήδη έχει λάβει ευρύτατη δημοσιότητα, με βασικούς χορηγούς επικοινωνίας διάφορα κυβερνητικά στελέχη,  τον Νίκο Φίλη, την Όλγα Κοκκινοβασίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Ανδρέα Νεφελούδη...

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί την πρώτη μαζική αντίδραση της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε αυτό το καθεστώς της πρωτοφανούς και πολυεπίπεδης παρακμής που βιώνει ο τόπος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καλεί σε δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία μακριά και έξω από ακρότητες όλους τους πολίτες που επιθυμούν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα.

Θα είμαστε όλοι εκεί για να γίνουμε ο αντίλογος στην απόπειρα εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα που ενταφιάζει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, καθώς και του συνόλου του παραγωγικού ιστού της οικονομίας στο όνομα των αριστερών ιδεοληψιών και της κυνικής προστασίας του σκληρού κομματικού κράτους.

Θα είμαστε εκεί για να διαψεύσουμε το στερεότυπο του κινηματικού μονοπωλίου των επαγγελματιών της διαδήλωσης και της επαναστατικής γυμναστικής, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι παραγωγικοί και δημιουργικοί πολίτες αυτής της χώρας δεν ανέχονται πλέον την περιθωριοποίηση τους.

Θα είμαστε εκεί για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που καλλιέργησε συνειδητά τον επιθετικό λαϊκισμό, το απροκάλυπτο ψεύδος και τον κοινωνικό διχασμό, όχι μόνο για να ανέλθει στην εξουσία, αλλά και για να κρατηθεί γαντζωμένη σε αυτή.

Θα είμαστε εκεί για να πούμε ως εδώ στην συνειδητή υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, των ανεξάρτητων αρχών, της δικαιοσύνης, του πλουραλισμού και της διαφορετικότητας που τόσο βάναυσα βάλλονται καθημερινά από μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την αναπαραγωγή της εξουσίας της σε αυτοσκοπό.

Θα είμαστε εκεί για να πούμε φτάνει στην περαιτέρω καταβαράθρωση της εθνικής υπόστασης της χώρας, στη μετατροπή της σε παρία της ευρωπαϊκής οικογένειας και σε «ειδική περίπτωση» που, αρνούμενη να κάνει ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, βουλιάζει μέσα στη μιζέρια και τις αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις αδυνατώντας να βρει προοπτική και ουσιαστική διέξοδο.

Και θα είμαστε πάνω από όλα εκεί για να στείλουμε μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και συστράτευσης, για να απλώσουμε το χέρι σε κάθε πολίτη που βλέπει τη ζωή του και το μέλλον του να υποβαθμίζονται ανεξάρτητα από τις πολιτικές του επιλογές τα τελευταία χρόνια. Πάντα όμως με όρους εθνικής αυτοσυνειδησίας και αλήθειας. Όχι με άλλα ψέματα, όχι με άλλες ψευδαισθήσεις.

Το #Παραιτηθείτε είναι μια αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη κομματικά πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που ανήκουν σε ολόκληρο το φάσμα του δημοκρατικού, συνταγματικού τόξου. Δεν στρέφεται ενάντια στα κόμματα και τον κοινοβουλευτισμό, αλλά ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση της παρακμής.

Ραντεβού απόψε στις 6.30 στο Σύνταγμα.

Παναγιώτης Κωστούλας

Δικηγόρος. Μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς. Συγκαταλέγεται στον πυρήνα των διοργανωτών της διαδήλωσης #Παραιτηθείτε.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά