Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Alors, c'est la guerre!

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες web only
22 Mαρτίου 2016. Πρώτες εικόνες από την αίθουσα στην οποία έγινε η έκρηξη, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. 22 Mαρτίου 2016. Πρώτες εικόνες από την αίθουσα στην οποία έγινε η έκρηξη, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. twitter

Διπλή τρομοκρατική επίθεση σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, με επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και το μετρό και με αποτέλεσμα πάνω από 25 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Οι επιθέσεις ήρθαν τρεις μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του τζιχαντιστή τρομοκράτη Σαλάμ Αμπντεσλάμ, ενός από τους οργανωτές των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και ενώ διεξάγονται στη Γενεύη ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος δέχεται ισχυρά κτυπήματα στη Μοσούλη του Ιράκ και στη Ράκκα της Συρίας.

Σοκαρισμένοι οι ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν οι περισσότεροι τον αποτροπιασμό τους για τις τυφλές επιθέσεις, αλλά τον τόνο για το τι θα επακολουθήσει τον έδωσε η Γαλλία, με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολλάντ να δηλώνει ότι «κτυπήθηκε η Ευρώπη στο σύνολό της» και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να τονίζει ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο».

Είναι σαφές ότι το δραματικό αυτό χτύπημα θα επηρεάσει και τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, με πιθανότερο αποτέλεσμα τη μείωση της θέλησης των ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν μεγάλο αριθμό προσφύγων και την πίεση στην Ελλάδα να μεγαλώνει.

Γιάννης Κουτσομύτης

Σκηνοθέτης-παραγωγός. Από το 2010 αρθρογραφεί για την ευρωπαϊκή κρίση και το ευρώ.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά