Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Ο Λούκος και η πολιτική ατιμία του Μπαλτά

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες web only
Ο σκοτεινός οπαδός της μετριοκρατίας, κύριος Μπαλτάς. Ο σκοτεινός οπαδός της μετριοκρατίας, κύριος Μπαλτάς. Φωτογραφία Αρχείου

Η πολιτική ατιμία και η πολιτική δειλία έχουν πλέον όνομα: Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, σε μια έξαρση πολιτικής ατιμίας, απολύει τον Γιώργο Λούκο από το Ελληνικό Φεστιβάλ, δίνοντας το όνομά του (μόνον αυτού) ως κατηγορούμενου για κακουργηματική πράξη, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και ενώ κατηγορούνται τρία ακόμα πρόσωπα (τα οποία ο υπουργός Πολιτισμού δεν κατονομάζει). Με σπίλωση ενός αξιοσέβαστου προσώπου που εισέφερε πολλά στην κοσμοπολιτική ταυτότητα της χώρας, ο πολέμιος της αριστείας, φανατικός επαρχιώτης και σκοτεινός αριστερός καρεκλοκένταυρος υπουργός, υπογράφει το μανιφέστο της υποκρισίας και της οπισθοδρόμησης που υπερασπίζεται, επιλέγοντας τη σπίλωση ενός συμβόλου όσων ο ίδιος μισεί και απεχθάνεται.

Σε μια χώρα που η Αριστερά υπεράσπισε το τεκμήριο της αθωότητας ακόμα και του Ξηρού και του Κουφοντίνα, διώκει με υπόνοιες και λάσπη έναν εκ των ελάχιστων αρίστων που ήρθαν στη χώρα για να συμβάλλουν στην καλλιέργεια, στην εξωστρέφεια και στην κοσμοπολιτική ταυτότητα μιας μοντέρνας ευρωπαϊκής χώρας.

Η πολιτική ατιμία και η πολιτική δειλία έχουν πλέον όνομα: Αριστείδης Μπαλτάς. 

 

Ηλίας Κανέλλης

Δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου. Πρόσφατα βιβλία του, Εθνοχουλιγκανισμός (2005), Σταύρος Τσιώλης (2006). Ετοιμάζεται το βιβλίο του, Κι αυτοί ήταν η Ελλάδα.

1 σχολιο

  • Η δίωξη του Λούκου ήταν πολιτική και προαναγγελθείσα. Εύγε στους εμπλεκόμενους: υπουργούς, συμβούλους, δημοσιογράφους/ιεραποστόλους, 'πικραμένους' ζντανοφικούς, επίδοξους αντικαταστάτες. Ξανά εύγε! Τον φάγατε τον Λούκο, κάτι όμως μου λέει ότι θα σας κάτσει στον λαιμό το γεύμα.

    Συνδεσμος σχολιου
    Zento Zento Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 23:27

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά