Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Η αριστερή ακρισία δεν εξηγεί τον κόσμο

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από  Κωνσταντίνος Πίττας Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες web only
Παρίσι, 1985. Παρίσι, 1985. Κωνσταντίνος Πίττας

Η ΕΡΤ, ως συνεπές κανάλι προσηλωμένο στην κυβερνητική γραμμή, επιμένει στην "ταξική" ανάλυση της τρομοκρατίας. Αλλά τα αριστερά κλισέ δεν μπορούν να εξηγήσουν τον σημερινό κόσμο. [ΤΒJ]

Ξημερώματα 14ης Νοεμβρίου. Έβλεπα πριν από λίγο έναν ανόητο στην ΕΡΤ να μιλάει για «κοινωνικούς αποκλεισμούς» που τα προκαλούν αυτά, πριν  μια άλλη άσχετη πει για τις «ευθύνες της Δύσης» και τα λοιπά.

Η αριστερή ακρισία δεν εξηγεί τον κόσμο.

Οι τρομοκράτες του Λονδίνου δεν ήσαν παρίες, αλλά μορφωμένοι και με καλές δουλειές.

Δεν είναι ντροπή να μιλήσεις για το φανατικό Ισλάμ και τον πόλεμο που μας έχει κηρύξει, και το πώς τραβάει εκατομμύρια ανθρώπους, και μέσα στην Ευρώπη, στο θάνατο.

Και αυτά τα παιδάκια που έβλεπα χθες στον ηλεκτρικό, στην Αθήνα, στο ενδιάμεσο του ταξιδιού τους προς τη Δύση, πώς θα ενσωματωθούν εκεί όταν έχουν αυτόν τον καρκίνο που λέγεται φανατική πίστη μέσα τους, όσα την έχουν, και δεν είναι λίγα; Είτε βρουν δουλειά είτε όχι, θα μισούν πάντα τις αξίες της χώρας που τους δέχθηκε και θα ακούν από τα «πιάτα» της δορυφορικής τηλεόρασης τους φανατικούς που θα τους καλούν στο θάνατο.

Δεν υπάρχει λύση, ούτε εύκολη ερμηνεία.

 

 

Κωνσταντίνος Πίττας. Φωτογράφος

1 σχολιο

  • Θα ήθελα να ήξερα τι θα έλεγαν αυτοί οι καργκιόζηδες αν αυτή η επίθεση συνέβαινε εδώ και στα θύματα υπήρχαν συγγενείςτους;

    Συνδεσμος σχολιου
    Ταμτάκος Ταμτάκος Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 10:50

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά