Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Τι κάνουν οι σύντροφοι όταν τα σπάνε

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες web only
Το φίλημα. Το φίλημα. Φωτογραφία Αρχείου

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το παραλήρημα αλαζονείας και την κρίση εξουσιομανίας μιας προέδρου της Βουλής που συμπεριφέρεται ως δικτάτορας. Νομίζει πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή». Η παραπάνω ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου κατά της προέδρου της Βουλής αναζωπυρώνει το μίσος που υπέφωσκε ανάμεσα σε πρώην «συντρόφους» και, πλέον, εκφράζεται με βίαια λόγια...

 

«Φτάνει να με λες σύντροφο»

                                          ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

 

Κάποτε η Βάσω Παπανδρέου είχε εφεύρει τον όρο «συντροφικά μαχαιρώματα». Σήμερα βλέπουμε «συντροφικό ξεκατίνιασμα» στον κυβερνητικό συνασπισμό (ο Θεός να τον κάνει κυβερνητικό συνασπισμό...) – το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν κολακεύει καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι ειλικρινά τι μπορεί να συνέδεε τέτοιους «συντρόφους» και να ανατρέχεις στα λεξικά σε διάφορα λήμματα – «σύντροφος», «Αριστερά», κ.λπ.

Φοβάμαι πως το μόνο που έκανε όλους αυτούς «συντρόφους» και bedfellows ήταν η αγανάκτηση της πλατείας Συντάγματος το 2011 – αυτό εξηγεί τόσο την παντρειά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και το φλερτ της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή.

Πλάμεν Τόντσεφ

Διεθνολόγος και πολιτικός αναλυτής.

1 σχολιο

  • "Οι δαιμονισμένοι" επαναλαμβάνονται ως φάρσα. Αρέσουν αυτά τα καμώματα στην ιστορία....

    Συνδεσμος σχολιου
    Peggy Peggy Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 21:25