Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά κόμματα να εποπτεύσουν το "δημοψήφισμα"

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από  Ριχάρδος Σωμερίτης Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες web only
Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος. Προβληματικό ως προς τη σαφήνεια της ερώτησης, προβληματικό επειδή θέτει το Όχι πριν από το Ναι αντιστρέφοντας τις ιεραρχήσεις της ελληνικής γλώσσας. Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος. Προβληματικό ως προς τη σαφήνεια της ερώτησης, προβληματικό επειδή θέτει το Όχι πριν από το Ναι αντιστρέφοντας τις ιεραρχήσεις της ελληνικής γλώσσας. Υπουργείο Εσωτερικών

Υπάρχει ανάγκη επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παρακολουθήσει το, ούτως ή άλλως, προβληματικό δημοψήφισμα της Κυριακής. Ένας πολύ έμπειρος Έλληνας και Ευρωπαίος δημοσιογράφος, o Ριχάρδος Σωμερίτης, ανησυχεί, φοβούμενος νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος. [ΤΒJ]

 

Από κυβερνητική ζαβολιά σε κυβερνητική ζαβολιά κι από αυταρχικές συμπεριφορές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε αυταρχικές συμπεριφορές, υπάρχουν πια σοβαροί λόγοι ανησυχίας για την ουσιστική δημοκρατική νομιμότητα και την ποιότητα του, σε κάθε περίπτωση, προβληματικού "δημοψηφίσματος".

Οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου έχουν και λόγους αλλά και την υποχρέωση να ζητήσουν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να οργανώσει αμέσως αντιπροσωπευτική επιτροπή για να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή του τόσο κρίσιμου για την Ελληνική Δημοκρατία και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας δημοψηφίσματος αυτού.

 

 

 

Ριχάρδος Σωμερίτης. Δημοσιογράφος και συγγραφέας. Από το 1952 ως το 1967 υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Ελευθερία στο Παρίσι, ενώ την περίοδο 1956-1967 συνεργάστηκε με τη γαλλική ραδιοφωνία. Μετά τη Μεταπολίτευση υπήρξε επί σειρά ετών ανταποκριτής της Καθημερινής στο Παρίσι. Το 1989 ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ1 και από το 1992 αρθρογραφούσε, έως και τη συνταξιοδότησή του, στην εφημερίδα Το Βήμα. Πιο πρόσφατο βιβλίο του,  Οι λέξεις και οι μάχες (2013).

 

 

 

1 σχολιο

  • Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να παρεμβαίνετε. Και σας παρακαλώ να συνεχίζετε να το κάνετε, η πείρα σας και η διαδρομή σας, το κύρος σας, χρειάζεται, για απόψεις που όταν τις εκφέρουμε εμείς, οι κοινοί θνητοί και οι κοινές θνητές μας απαξιώνουν και μα βρίζουν. Χρύσα Κ.

    Συνδεσμος σχολιου
    Χρύσα Καλαντζοπούλου Χρύσα Καλαντζοπούλου Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 07:51

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά