Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Κασιδιάρης, δημοσιογραφία της πλάκας και προβληματικοί βουλευτές

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου καλώντας τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» Ο Ηλίας Κασιδιάρης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου καλώντας τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» YouTube

Μεγάλες στιγμές δόξης από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - που παρέσυρε σχεδόν όλο τον Τύπο να γράψει ότι έχει αποφυλακιστεί ο Κασιδιάρης. Το υψηλόν επίπεδον του κρατικού πρακτορείου ανταγωνίζονται μόνο κάποιοι βουλευτές της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου που, όντως, δεν ήραν την ασυλία του φυλακισμένου χρυσαυγίτη βουλευτή, για σοβαρές απειλές κατά μεταναστών και Ρομά στον Ασπρόπυργο. [TBJ]

 

 

Βουλή: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την άρση ή μη της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη


Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 - 15:32


Την αναβολή της συζήτησης για την άρση ή μη της ασυλίας του ζήτησε και πήρε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.


Η Επιτροπή Δεοντολογίας δέχθηκε την αιτιολογία του κ. Κασιδιάρη ότι πρόσφατα αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού και δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να μελετήσει τις κατηγορίες και να προετοιμαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελικές αρχές ζητούν την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκειμένου να ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, για την ομιλία του, το 2011, στον Ασπρόπυργο, με την οποία καλεί τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» αναφερόμενος στους μετανάστες και τους Ρομά της περιοχής.


Η Επιτροπή Δεοντολογίας ανέβαλε, επίσης, για μια εβδομάδα τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη. Η υπόθεση του αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει κάνει πρώην συνεργάτης του, που ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής δεν του έχει καταβάλει μισθούς, ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης του κ. Καραγκούνη για αυτό και η Επιτροπή έκρινε ότι θα πρέπει να περιμένει.


Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 


Η παραπάνω «είδηση» αναδημοσιεύτηκε αυτολεξεί από δεκάδες μέσα «ενημέρωσης», περιλαμβανόμενων των Νέων, του Εθνους, του Ποντικιού, του Βήματος, της Ημερησίας, και πάρα πολλών portals. 

Δεδομένου ότι δεν έχει γίνει δημόσια γνωστή αποφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η παραπάνω «είδηση» υποκρύπτει πως είτε έγινε εν κρυπτώ αποφυλάκισή του είτε πως ο/ή αρχικός συντάκτης/τρια του κειμένου δεν αξίζει να είναι δημοσιογράφος και μάλιστα στο κρατικό ΑΠΕ αλλά και όσοι/ες χειρίζονται τα portals των αναφερόμενων ΜΜΕ και άλλων που έργο τους έχουν να κάνουν αντιγραφή των ειδήσεων του ΑΠΕ χωρίς καν να κάνουν αναφορά στην πηγή τους είναι λίαν επιπόλαιοι αφού αναδημοσιεύουν προφανώς ψευδή «είδηση». 

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είτε από βλακεία είτε ακόμα συνειδητά έδωσε αναβολή στην εξέταση ενός αιτήματος που στάλθηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλήστις 2 Μαΐου 2015 και έφτασε το πολύ 10 ημέρες αργότερα. Με την αναβολή σχεδόν εξασφαλίζεται η μη άρση ασυλίας του βουλευτή αφού κατά το Άρθρο 62 του Συντάγματος «Η άδεια θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής». Για να αποφευχθεί η σιωπηρή απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας πρέπει τώρα να εφαρμοστεί από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου το Άρθρο 83 του Κανονισμού της Βουλής: «οι αιτήσεις εγγράφονται υποχρεωτικά στην ημερήσια διάταξη τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από την εκπνοή των προθεσμιών που προβλέπονται από τα άρθρα 61 παρ. 2 και 62 παρ. 1 του Συντάγματος.» 

Κλείνοντας, σημειώνεται πως ούτως ή άλλως είναι αστείο να θεωρείται σοβαρά πως ο ίδιος ο βουλευτής και όχι οι δικηγόροι του πρέπει να μελετήσουν τη δικογραφία, ενώ είναι ανακριβές πως η κατηγορία αφορά «μετανάστες και Ρομά» της περιοχής Νεόκτιστων Ασπροπύργου, αφού αφορά ΜΟΝΟ Ρομά  (video με την ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη στις 15 Μαϊου 2011: https://www.youtube.com/watch?v=49iVKAmpQxA).

Παναγιώτης Δημητράς

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), μέλος της Γραμματείας της Ένωσης Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.), μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας και μέλος της Συνέλευσης Εκπροσώπων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT). Συγγραφέας του βιβλίου Αναζητώντας τα χαμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Η σκοτεινή πλευρά της ελληνικής δημοκρατίας (2007).

1 σχολιο

 • Τρίτη, 28 Απριλίου, 2015/16:57 / ΠΟΛΙΤΙΚΗΠρ. Παυλόπουλος: Πηγή έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης το ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.amna.gr/blogview/77041/Pr.-Paulopoulos:-Pigi-egkuris-kai-egkairis-enimerosis-to-APE-MPE-)

  Την ευχή «να συνεχίσετε την παράδοση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που έχει γίνει πραγματικά μια πηγή έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, για τον Ελληνικό Λαό γενικότερα και όχι μόνο» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος, στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του ΔΣ και Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο.

  Από την πλευρά του, ο κ. Ψύλος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε τη νέα προσπάθεια, που όπως είπε "ξεκινάμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με στροφή στην κοινωνία και στα προβλήματά της".

  Εξήγησε ότι «δεν θα είναι ένα Πρακτορείο που θα απευθύνεται στα Υπουργεία μόνο, θα απευθύνεται στην κοινωνία, θα δίνει έμφαση στα προβλήματα και στη σωστή προβολή των θέσεων της χώρας στο εξωτερικό» και πρόσθεσε: «αυτό είναι υπόσχεση και σε σας προσωπικά, αλλά φυσικά και στον Ελληνικό Λαό, ο οποίος πληρώνει αγόγγυστα και το ΑΠΕ-ΜΠΕ».

  Ο κ. Ψύλος προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια έκδοση του εθνικού πρακτορείου για τα 100 χρόνια του, καθώς επίσης και ένα βιβλίο του αείμνηστου Ανδρέα Χριστοδουλίδη, του οποίου όπως ανέφερε, τιμάμε τη μνήμη στις 5 Ιουνίου. Απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι εκείνος που θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας, που θα φέρει το όνομα «Μέγαρο Ανδρέα Χριστοδουλίδη» στο κτίριο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο όπως σημείωσε ο κ. Ψύλος αγοράστηκε με πρωτοβουλία του Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

  Η ανταπόκριση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ήταν άμεση δηλώνοντας «θα είμαι εκεί».

  Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Ψύλος ανέφερε ότι «συμφωνήσαμε με τη βοήθεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας να αναδείξουμε στο εξωτερικό όλο το δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων, καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημιουργών, φιλοσόφων. Να δείξουμε στο εξωτερικό, ως ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον πλούτο της ελληνικής διανόησης και της ελληνικής κοινωνικής ζωής».

  Συνδεσμος σχολιου
  Panayote Dimitras Panayote Dimitras Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 14:10