Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Ανάκριση στο αεροδρόμιο

Κατηγορία Γνώμες
Γράφτηκε από τον  Δημοσιεύθηκε στο Γνώμες
Ανυποψίαστοι στις αφίξεις. Εκεί όπου έχουν τρόπο να παγώσει το χαμόγελο. Ανυποψίαστοι στις αφίξεις. Εκεί όπου έχουν τρόπο να παγώσει το χαμόγελο.

Μπορεί να συμβεί και σε σας. Να σας ανακρίνουν στις αφίξεις του αεροδρομίου, πιστεύοντας ότι είστε φοροφυγάς που επιστρέφετε σε βαλίτσες τα λεφτά σας στην Ελλάδα. Μια γελοία και εξοργιστική πρακτική που παραπέμπει σε έναν εθνοσωτήριο υπαρκτό σοσιαλισμό – και στο σουρεαλισμό του. [ΤΒJ]

 

Σήμερα το πρωί με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο, για να με ρωτήσουν από πού έρχομαι, τι «δουλίτσα» (sic) έκανα στο εξωτερικό, αν έχω να δηλώσω κάποια ακριβά αντικείμενα στις αποσκευές μου και πόσα χρήματα έχω πάνω μου. Αφ’ ενός αιφνιδιάστηκα, αφ’ ετέρου βιαζόμουν να φύγω, αλλιώς θα έστηνα ομηρικό καβγά γι' αυτή την ανάκριση.

Το λέω, λοιπόν, σε όλους τους διακεκριμένους φοροφυγάδες που επιστρέφετε στην Ελλάδα με βαλίτσες γεμάτες εκατομμύρια: τα μάτια σας δεκατέσσερα!

Και μερικές πρακτικές συμβουλές:

- Πάρτε όσο πιο ανέμελο ύφος μπορείτε

- Κρύψτε τα τρεμάμενα χέρια σας στις τσέπες

- Στο κρίσιμο ερώτημα για τη «δουλίτσα» συνιστώ την απάντηση: «Ήμουν καλεσμένος/η σε συνέδριο». Να προσθέστε και ένα ακαταλαβίστικο θέμα, για να ψάχνεται το λαγωνικό του νέου υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ελλάδα.

Καλή τύχη!

 

Πλάμεν Τόντσεφ

Διεθνολόγος και πολιτικός αναλυτής.

Προσθηκη σχολιου

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά